U12 mají za sebou první soutěžní utkání letošní sezóny

Obě družstva U12 o tomto víkendu vstoupila do oblastního přeboru Střední Moravy. A jak si vedla?  

Družstvo U12B zavítalo do Zlína. Vstup do 1. utkání se nám příliš nevyvedl, když jsme zejména na útočné polovině nedokázali držet se soupeřem krok. Střelecké trápení pokračovalo i ve druhé kvartě, kdy soupeř do poločasu navýšil náskok na 18 bodů. Ve třetí čtvrtině jsme se již dokázali prosadit, ale problém nám činil zejména návrat do obrany a obranný doskok. V poslední čtvrtině jsme korigovali vývoj utkání, ale na Zlín jsme nestačili.  
 
Druhý zápas jsme opět nezačali příliš povedeně a soupeř si vypracoval 8 bodový náskok. “Povstání” ve druhé čtvrtině nalilo krev do žil nejenom naší lavičce, ale našim povzbuzujícím fanouškům, když se nám podařilo dobrou obranou a rychlým přechodem do útoku na chvíli i překlopit vedení v utkání na naši stranu. Ve třetí čtvrtině však soupeř přitlačil v obraně, nepovolil nám ani bod a ve čtvrté čtvrtině definitivně rozhodl o vítězi utkání.  
 
I přes dvě porážky se kluci U12B rozhodně nemají za co stydět. Předvedli velmi dobrý a bojovný výkon, na kterém můžeme stavět v průběhu sezóny.  
 
SKB Zlín – BCM Olomouc “B” 55:27 (14:5, 27:9, 44:21)  
SKB Zlín – BCM Olomouc “B” 44:29 (14:7, 24:21, 33:21) 
 
Družstvo U12A přivítalo na domácí palubovce tým z Prostějova. Od začátku se obě utkání nesla v jednoznačném duchu. Mladší soupeř horko těžko přecházel polovinu a nedokázal se popasovat s naší obranou a rychlý protiútokem. Tady nebylo o čem…Obě utkání v “hanáckém” derby skončila v náš prospěch vyšším bodovým rozdílem. Dařilo se nám dobře hledat volné spoluhráče a podělit se o balón. Na čem musíme zapracovat je proměňování jednoduchých košů – šoupáků, protože s lepším soupeřem můžou neproměněné “tutovky” mrzet.  

BCM Olomouc “A” – Orli Prostějov 89:8 (26:0, 42:4, 77:4 
BCM Olomouc “A” – Orli Prostějov 140:8 (29:0, 62:2, 115:4)