Basketbalová dominance i přes nervózní rozehrávku: U15 ukázala sílu

V sobotním utkání jsme narazili na Snakes Ostrava, tým, který nás zaskočil svou agresivitou a bojovností. Na rozehrávce jsme měli problémy se zbrklostí, kdy naši hráči zbytečně odevzdávali míče soupeři. Několik rychlých ztrát nás stálo pár snadných bodů. Na doskoku jsme byli suverénní, což nám umožnilo získat kontrolu nad zápasem. Jakub Daneček a Felix Heinz nás bodově táhli, kdy Daneček nadělil soupeři 17 bodů a Heinz přidal dalších 20 bodů a měl velmi dobrou úspěšnost z čáry trestného hodu. Mladíček Jakub Šuranský opět ukázal svou odvahu, a i když to pro něj byla těžká zkouška, 7 bodů je solidní příspěvek. Filip Přikryl pak korunoval skvělý týmový výkon s 22 body a stal se nejlepším střelcem zápasu.


I když jsme měli výpadky v koncentraci, celkově jsme basketbalově předčili soupeře. Nad soupeřem jsme dominovali jak herním projevu celého týmu, tak i v individuálních činnostech. A přestože jsme občas zbytečně riskovali, tým ukázal, že se umí zvednout i z nepříjemných situací. V obraně jsme stále měli rezervy, ale týmový výkon a bojovnost nás přenesly přes těžší momenty.


Nedělní duel proti Pointers Frýdek-Místek byl úplně jiný příběh. Od úvodního rozskoku jsme měli utkání pod kontrolou a soupeř neměl šanci chytit dech. V prvních minutách jsme udělali pár zbytečných chyb, ale poté jsme soupeře přejeli svou rychlostí, silou na doskoku a neúprosnou střelbou. Ondřej Němčák s 22 body a Adam Weiser s 15 body byli dominantní jak v útoku, tak na obrané polovině. Jakub Čechák si připsal 13 bodů, ale jeho přínos v obraně byl stejně zásadní. Střelec Vojtěch Macháček zapsal 17 bodů (3 trojky) a z trestných hodů nezaváhal, proměnil všechny své pokusy. V zápase vynikal i Felix Heinz, který přispěl 16 body a opět ukázal, jak se posouvá vpřed.




BCM vs. Snakes Ostrava (95:73): Macháček 7, Šuranský 7, Heinz 20, Malaska 0, Palčík 4, Čechák 4, Hanák 0, Daneček 17, Scripcaru 2, Němčák 4, Suchánek 8, Přikryl 22.


BCM vs. Pointers Frýdek-Místek (126:52): Macháček 17, Heinz 16, Malaska 2, Palčík 4, Čechák 13, Hanák 11, Weiser 15, Daneček 0, Scripcaru 10, Němčák 22, Suchánek 10, Přikryl 6.

PŘEČTĚTE SI TAKÉ...

Výrazná výhra U15 nad BK Opava

Výrazná výhra U15 nad BK Opava Další vítězné utkání je za námi, tentokrát proti Opavě,…

U11

Kategorie u11 má za sebou první tři kola Středomoravského přeboru. V prvním kole jsme přivítali…

U12 mají za sebou první soutěžní utkání letošní sezóny

Obě družstva U12 o tomto víkendu vstoupila do oblastního přeboru Střední Moravy. A jak si vedla?…

U14 poprvé doma

Hráli jsme poprvé doma. Sobota proti BC Vysočina. Sestava byla vlivem viróz oslabená, přesto se…

1. ZASTÁVKA CEYBL U12, Žary Polsko

V termínu 27. – 29. září se družstvo U12 zúčastnilo 1. turnaje Středoevropské ligy CEYBL…

Basketbalová dominance i přes nervózní rozehrávku: U15 ukázala sílu

Basketbalová dominance i přes nervózní rozehrávku: U15 ukázala sílu V sobotním utkání jsme narazili na…

NAŠI PARTNEŘI