Pohár Rektora U13 a U15

O uplynulém víkendu se na domácí půdě konal prestižní turnaj Pohár Rektora Univerzity Palackého, kde naši hráči kategorie U13 a U15 dosáhli skvělých výsledků. Oba týmy si odnesly stříbrné medaile a předvedly bojovné výkony, které slibují silný vstup do nadcházející sezóny.

O uplynulém víkendu se na domácí půdě konal prestižní turnaj Pohár Rektora Univerzity Palackého, kde naši hráči kategorie U13 a U15 dosáhli skvělých výsledků. Oba týmy si odnesly stříbrné medaile a předvedly bojovné výkony, které slibují silný vstup do nadcházející sezóny.


U15 – Stříbro po skvělých výkonech 🥈

Naši starší chlapci z kategorie U15 začali turnaj s velkou sebedůvěrou a skvělou formou. V základní skupině postupně porazili týmy Ploskyriv, Flames Vienna a budoucího finálového soupeře Teplice. Výsledky skupinových zápasů byly jednoznačné a tým hrál s vysokou energií a koncentrací, což přineslo skvělé herní momenty.

V semifinále proti Frýdku-Místku jsme nasadili neuvěřitelné tempo, které rozhodlo utkání během několika prvních minut. Díky rychlým bodům jsme si vytvořili jasný náskok a zápas bezpečně dotáhli do vítězného konce.

Ve finále nás čekal silný soupeř z Teplic, který si vzal zpět porážku ze skupiny. Našim hráčům ke konci turnaje začala docházet koncentrace a nepodařilo se nám proměňovat jednoduché střely, což soupeř potrestal rychlými protiútoky. I přes naši bojovnost Teplice zvítězily a odvezly si zlato. Finálový zápas však bohužel skončil minutu před závěrečným hvizdem kvůli zdravotním komplikacím, kdy sport musel ustoupit do pozadí. Přesto turnaj hodnotíme jako vynikající přípravu na sezónu.

Trenér Matěj Strniště komentuje: „Turnaj nám ukázal naše silné stránky i oblasti, kde je potřeba ještě zapracovat. Děkujeme všem za báječnou podporu!“

U13 – Bojovný výkon a druhé místo 🥈

Mladší tým U13 si vedl na turnaji neméně úspěšně. Po letní přípravě kluci vstoupili do turnaje ostrým startem. V základní skupině nás čekal náročný rozjezd, kdy jsme tým z Vídně porazili až v závěru. Naopak večerní zápas proti USK Praha přinesl kvalitní a atraktivní basketbal. Kluci ukázali bojovnost, agresivitu a silné emoce, což vedlo k vítězství.

V semifinále jsme narazili na Frýdek-Místek, kde se odehrál vyrovnaný zápas. První čtvrtina nám vyšla skvěle, ale soupeř přidal na obrátkách a držel se s námi krok za krokem. Nakonec jsme v dramatické koncovce zvítězili o 3 body a postoupili do finále.

Ve finále proti Tygrům Praha jsme se dlouho drželi na dostřel, ale závěrečná část zápasu se nám nepovedla. Po kolapsu v posledních 90 vteřinách soupeř zkušeně využil naše chyby a nakonec jsme prohráli o pouhé 2 body. I přes tuto těsnou prohru kluci předvedli výborný výkon.

Trenér Ondřej Zatloukal dodává: „Turnaj nám ukázal, že se dokážeme vyrovnat i těm nejlepším. Všem hráčům patří velké díky za nasazení a bojovnost. Gratulace také Jonáši Růžovi, který byl vybrán do All star pětky za své skvělé výkony.“


Poděkování fanouškům a rodičům

Oba turnaje byly nejen skvělou herní přípravou, ale také příležitostí pro naše hráče ukázat svůj talent a odhodlání. Děkujeme všem rodičům a fanouškům za podporu na tribunách, která dodávala našim týmům sílu bojovat až do posledního momentu. Vaše podpora je neocenitelná! 💙

Těšíme se na další zápasy a věříme, že nadcházející sezóna přinese mnoho dalších úspěchů!

PŘEČTĚTE SI TAKÉ...

Pohár Rektora U13/U15

Pohár Rektora U13 a U15 O uplynulém víkendu se na domácí půdě konal prestižní turnaj…

Pohár Rektora U14 2024

První letošní Pohár Rektora v Olomouci za námi Domácí U14ka nakonec obsadila 4.místo. Pohár Rektora…

U10 na pražském turnaji Tygr Cup

Ve dnech 7.-9. června reprezentovali kluci z naší nejmladší kategorie U10 náš klub BCM na…

Den dětí s basketbalem pro mateřské školy

Ve spolupráci s olomouckým Rozáriem jsme se rozhodli uspořádat 4.6. v průběhu dopoledne Den dětí…

U17 Zvládli první kolo kvalifikace o celostátní ligu na výbornou

O víkendu jsme odehráli první kolo kvalifikace o celostátní ligu U17. Síly jsme poměřili s…

Kluci z přípravek na turnaji v Mohelnici

Přesně jak bylo plánováno, tak týden po Velkolepém finále Olomoucké školní ligy se vybraní hráči…

NAŠI PARTNEŘI