U10 na pražském turnaji Tygr Cup

Ve dnech 7.-9. června reprezentovali kluci z naší nejmladší kategorie U10 náš klub BCM na prestižním turnaji Tygr Cup, který byl pořádán u hlavního města Prahy v Jenči, kde má domácí zázemí basketbalová škola Tygři Praha. Formát byl podobný jako národní finále – 12 týmů a z různých koutů České republiky. A jelikož se v této kategorii nepořádá národní finále, tak tento turnaj sloužil jako super možnost utkat se soupeři, se kterými ještě naši nejmladší neměli možnost si zahrát. Turnaje se tedy zúčastnili kromě našeho BCM také: domácí Tygři Praha A, B a holky, NH Ostrava A i B, Sršni Písek, Pardubice, Příbor, Horní Počernice, Sokol Pražský a Holice.

Hned v úvodu turnaje na nás čekal velmi silný soupeř z Pardubic. A že se jedná o silného soupeře jsme se přesvědčili od prvních minut. Velice dobrá úroveň individuálních dovedností, skvělá hra 1v1 a rychlá přechodová fáze. I přes nepříznivé skóre jsme předvedli bojovný výkon, který byl podložený relativně dobrou obranou. Soupeř z Pardubic byl následným vítězem celého turnaje a troufám si říct, že se jedná o nejlepší mančaft v ČR, takže se za výkon rozhodně nemusíme stydět.

V dalším utkání jsme změřili síly s NH Ostravou B. V tomto utkání jsme si dokázali spravit chuť, protože od začátku jsme udávali tempo a dokázali jsme se jednoduchou hrou prosazovat 1v1. V druhém utkání jsme zvítězili a postupovali jsme z druhého místa skupiny.

Ve čvrtfinále jsme se utkali znovu s NH Ostravou, ale tentokrát s výběrem NH A. Utkání bylo v úvodu relativně vyrovnané, ačkoliv měl soupeř menší náskok. Zdobila nás dobrá, bojovná obrana, ale v druhé části utkání nás soupeř zlomil, a to zejména díky pár hráčům s lepší úrovní individuálních dovedností.

Následoval nás boj o 5.-8 příčku. V prvním utkání jsme měřili síly s domácími Tygry Praha A. Očekávání byla různá, ale bohužel se nám vůbec nepovedl vstup do utkání. Jednalo se o 4. utkání na turnaji a na klucích se podepsala únava. Soupeř nás jednoduše přejel se vším všudy. I taková utkání jsou důležitá a poučná do budoucna, a proto i za takovou lekci jsme rádi.

V posledním utkání jsme bojovali o konečné 7. místo se Sokolem Horní Počernice. Od začátku až dokonce bylo utkání velmi vyrovnané a sledovali jsme spíše souboj obran. Přesto jsme to byli my, kteří vždycky lehce bodově odskočili a ve výsledku nám to stačilo na těsné vítězství.

Na turnaji jsme nasbírali plno nových zkušeností a hlavně to pro všechny bylo první velké srovnání s top kluby z ČR. Nakonec bereme pěkné 7. místo a plno motivace a inspirace na to se dál zlepšovat. V neposlední řadě také děkuji všem zúčastněným hráčům a rodičům za super přátelskou atmosféru.