U12 poprvé vítězně na Dr. Horáka

 V sobotním dopoledni jsme se vydali na cestu směr Prostějov. Nakonec všichni i přes malé komplikace pružně vyřešené v Olomouci, dorazili včas a v téměř kompletní sestavě jsme se postavili prostějovským Orlům. 

Začátek prvního utkání nám již tradičně utekl. Než jsme se rozkoukali a rozhoupali sebrat míč ze země či na doskoku, soupeř vedl 5:0. Až po čtyřech minutách hry se nám podařilo konečně skórovat. Zlepšili jsme obranu, zpřesnili přihrávky a postupně začali obracet hru na naši stranu. Do druhé kvarty jsme vstoupili s mírným náskokem. Druhá pětka vletěla do utkání a kanonádou zasypala koš domácích. Za osm minut hry se jí podařilo dát 34 bodů, přičemž soupeři povolila pouhých 7 a položila tím pevný základ k našemu vítězství. Ve třetí čtvrtině jsme tentokrát po lepším startu, nepozornostmi v obraně a ztrátami dovolili soupeři třetí periodu vyhrát v poměru 10:8. Poslední dějství pak patřilo  nám a nakonec jsme s poměrně komfortním náskokem dovedli zápas do vítězného konce.

V druhém utkání se turbíny naší lodi rozjely naplno už od začátku. Místy naše hra vypadala jako bychom brázdily parníkem břehy místní Hloučely. Dařilo se nám hrát rychle dopředu, pustit míč z ruky a přihrávkami hledat lépe postavené spoluhráče. Týmový výkon, podpořený dobrou prací v obraně válcoval soupeře. Domácí je však za jejich výkon třeba pochválit. V pouhých deseti hráčích vzdorovali srdnatě a bojovně, avšak na lepší výsledek to nestačilo.

Naši borci zaslouží také pochvalu. Hnali protiútok rychle dopředu, nebáli se dát míč z ruky a místy byli k vidění i pohledné spolupráce. Žádné „coast2coast“ jednoho hráče, nýbrž parádní týmový výkon. Naše poslední utkání na Dr. Horáka minulou sezónu, jsme s prostějovskými dostali povánoční příděl v podobě dvou porážek o 10 a o 26.  Tuto sezónu jsme však už brány vítězství na prostějovské škole prolomili a odvezli si z Prostějova cenné čtyři body. Je třeba zmínit fakt, že do listiny střelců se na naší straně zapsalo 13 hráčů, zatímco v prostějovském dresu v jednom utkání 4, v druhém 5.  I to bylo klíčem k basketbalově úspěšné sobotě. Borci dobrý výkon!, ale je potřeba neusnout na vavřínech a makat dál. Určitě se v naší hře našlo pár věcí, které je potřeba zlepšit a na kterých budeme pracovat v tréninku. Jen tak dál.

V neposlední řadě musím poděkovat našim rodičům a prarodičům, kteří perfektně zajistili výlet auty. Za to, že podporují své děti v tom, co je baví a vstávají společně s námi téměř každý víkend na zápas. Když je potřeba sednou za stolek a pomůžou na domácích utkáních.
A za to díky moc, bez vás by to nešlo 🙂

 

g.1: BCM Orli Prostějov – SK UP Olomouc 35:78 (10:15, 17:49, 27:57)      TH: 8/16

Ševčík 30b – 2/2, Flaks 8b, Očenášek 7b – 1/4, Kaštil 6b, Pazdera 6b-2/4, Kráčmar 6b-2/2,
Němec 4b, Selucký 4b, Vojtko 2b, Simper 2b, Broda 2b, Hrnčíř 1b – 1/2, Bouzek 0/2, Ištvánek, Dráč.

g. 2: BCM Orli Prostějov – SK UP Olomouc 31:85 (10:17, 14:39, 25:65)

Ševčík 18b – 0/4, Kaštil 16b, Selucký 14b, Flaks 12b, Broda 6b, Bouzek 6b, Očenášek 5b – 1/2,
Němec 4b, Kráčmar 4b, Pazdera 4b, Vojtko 2b, Simper 2b, Hrnčíř 1b – 1/2, Išvánek, Dráč.